Boekhouding

 

Als ondernemer dient u voor de Belastingdienst te beschikken over een inzichtelijke en volledige financiële administratie. Deze administratie dient gedurende een lange periode bewaard en beschikbaar te blijven.
Het hebben van een overzichtelijke administratie voorkomt eventuele geschillen met de Belastingdienst en geeft hen een realistisch en betrouwbaar beeld  van uw onderneming zodat de aanslagen die u ontvangt ook zo accuraat mogelijk zijn.

Een heldere en overzichtelijke administratie is niet alleen voor de Belastingdienst belangrijk (en verplicht) maar is voor u als ondernemer een essentiële bron van informatie. Met uw administratie als uitgangspunt kunt u de koers bepalen die u met uw onderneming wilt varen en de cijfers gebruiken als kompas om te zien of u ook daadwerkelijk op de goede weg bent! Eventuele aandachtspunten worden duidelijk en daar kunt u als ondernemer op sturen en uw bedrijfsvoering op aanpassen. Met een goede bedrijfsadministratie hebt u op elk gewenst moment een up-to-date beeld van uw financiële situatie.

Wij helpen zowel starters met het inrichten van hun administratie als reeds bestaande ondernemingen met de herstructurering van hun bedrijfsadministratie.

Op basis van uw wensen kunnen wij diverse taken voor u uitvoeren op administratief gebied. Zo kunt u denken aan screening van uw huidige administratie, het opzetten van een nieuwe administratie en het maken van  tussentijdse rapportages en overzichten. Uiteraard verzorgen wij de terugkoppeling naar u als opdrachtgever en spreken wij alles met u door zodat u volledig op de hoogte bent van de stand van zaken.

Uw tijd is kostbaar en het is belangrijk daar efficiënt mee om te gaan. Door (een deel van) uw administratie uit te besteden, kunt u als ondernemer doen waar u goed in bent, ondernemen. Dan houden wij ons bezig met waar wij goed in zijn, de cijfers!